سیستم سرمایشی Hydrocool

توضیحات مختصر

این سیستم سرمایشی ( هایدروکول ) با الهام از طبیعت ابداع شده و بر پایه ی مواد پلیمری می باشد. همان طور که پیش تر اشاره شد هایدروکول برای سرمایش نیازی به برق ندارد و در هر محیطی که مقدار کمی آب و هوا وجود داشته باشد میتواند سرمایش ایجاد کند. مصرف آب این سیستم کاملا بهینه بوده و مهمتر از همه اینکه ساخت این سیستم سرمایشی بسیار مقرون به صرفه بوده و هزینه بالایی ندارد که برای تولید در مقیاس صنعتی مزیت مهمی به شمار می رود. از دیگر ویژگی های هایدروکول پرتابل بودن آن است. به طوری که این سیستم سرمایشی تقریبا قابلیت تعبیه شدن در هر محصول سرمایشی را دارد.

جزییات طرح

تجارت

تیم شرکت با بکارگیری این سیستم درصدد ابداع یک محصول سرمایشی نوین برآمدند.این محصول واژه پنکه را از نو تعریف می کند. دایهوم ( Daihome ) مجهز به سیستم سرمایشی هایدروکول می باشد که برای ایجاد سرمایش موردنیاز نیازی به برق ندارد. درنتیجه این محصول بسیار کم مصرف بوده و مصرف برق آن تنها به وجود صفحه نمایش، برد های الکتریکی و پمپ کوچک دیافراگمی خلاصه می شود. پنکه دایهوم صرفا بدلیل اینکه به سیستم سرمایشی هایدروکول مجهز شده است می تواند عملکرد فوق العاده ای از خود نشان دهد اما تیم توسعه شرکت به این هم بسنده نکردند و دست به خلاقیت های تازه ای زدند. این پنکه پره ندارد و این به این معنی است که از لحاظ ایمنی در بالاترین سطح استاندارد قرار دارد. در نتیجه برخلاف پنکه های موجود در بازار دایهوم هیچ خطری برای کودکان ندارد. دایهوم با آزادی چرخشی که داره تمام ابعاد خانه را پوشش می دهد و می تواند توان خروجی هوای خود را تا ۱۵ برابر ورودی هوا افزایش بدهد. رابط کاربری این محصول ساده است و قابلیت کنترل از راه دور را هم دارد.

رشد

گروه استارتا‍پی دایاتان در تیر ماه سال ۱۳۹۷ شروع به کار کرد. اعضای این تیم شامل دانشجویان دانشگاه صنعتی سهند بود. پس از شش ماه توسعه پنکه دایهوم به مرحله شبیه سازی و بهینه سازی کمیت ها رسیده است تا اولین نمونه موفق این محصول به ثمر نشیند.

بازار

با وجود تاکید اکید بر عدم واردات سیستم های سرمایشی در دو سال اخیر، 204 میلیون دلار واردات در این حوزه داشتیم. البته این آماری است که اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی تهران آن را اعلام کرده است و قطعا با رقم بسیار بالاتری (قاچاق) طرف هستیم. از زمانی که اولین سیستم های سرمایشی بر مبنای روش ترمودینامیکی سنتی ساخته شدند، نوآوری، به معنی کامل کلمه در این صنعت صورت نگرفته و به بهبود جزئی بازده خلاصه می شود. متاسفانه در داخل کشور هم در این حوزه همیشه یک قدم عقب تر بوده ایم. تنها راه ورود به این بازار اشباع و فوق العاده رقابتی توسعه محصول نو و انقلابی است. محصولی که یک جهش در این حوزه به شمار بیاید تا رقیبی نداشته باشد. اگر کل بازار ممکن را به دو دسته ی داخلی و خارجی تقسیم کنیم، در بازار داخلی بزرگترین مشکل در این حوزه مصرف برق بالای محصولات موجود و قیمت بالای آن هاست. بعنوان نمونه در سال 97 سهم مصرف برق محصولات سرمایشی از کل مصرف برق کشور 54 درصد بوده است و این یعنی فاجعه! البته از مصرف آب این محصولات هم نباید غافل شد. بعنوان مثال یک کولر آبی معمولی که در کشور استفاده میشود، در صورتی که بمدت 8 ساعت در روز کار کند 250 لیتر آب مصرف می کند که این رقم بسیار بالاست. در بازار های خارجی اما این مسئله ملموس تر است چرا که انرژی در دیگر کشور ها به طرز محسوسی گران تر است. تیم شرکت سیال سرمایش سهند با مطالعه و آنالیز دقیق این بازار ها و در نظر گرفتن بازخورد مشتریان و به وطر کلی بازار از محصولات سرمایشی موجود پنکه (( دایهوم )) را توسعه داد. این پنکه معادل یک هجدهم کولر گازی برق مصرف می کند و سرمایشی مطلوب ایجاد می کند. همچنین قیمت تمام شده ساخت این محصول بسیار کمتر است و این بدین معنی است در حوزه رقابتی قیمت در بازار نیز می تواند با قیمت اقتصادی تری وارد شود.

آینده

از آن جایی که این تکنولوژی در انحصار شرکت سیال سرمایش سهند است و نمونه مشابه این تکنولوژی در دنیا دیده نشده است. تیم بازاریابی شرکت تمرکز ویژه ای به صادرات خواهد داشت. همچنین با توجه به پرتابل بودن و انعطاف بالای این سیستم سرمایشی هایدروکول تیم شرکت با ورود به بازار های دیگر و ساخت محصولات انقلابی دیگر با استفاده از همین تکنولوژی مثل سردخانه های نوین، سیستم های سرمایشی صنعتی و گجت های سرمایشی همراه آینده ی درخشانی را در مقابل خود می بیند.

علی سعادتی
علی سعادتی
ایران

زمینه های تخصص
طراحی صنعتی
سعید تدین
سعید تدین
ایران

زمینه های تخصص
شبیه سازی و مدلسازی

تصاویر و ویدیو ها

سوال و جواب

چه سوال هایی در مورد پروژه داریدشما می توانید برای بدست آوردن هر گونه اطلاعات تکمیلی مستقیما با کارآفرینان ارتباط برقرار کنید.

بررسی اجمالی

  • هدف 350 میلیون تومان
  • کمترین سرمایه گذاری 300 میلیون تومان
  • افزایش سرمایه گذاری 300 میلیون تومان
  • دوره های قبلی 50 میلیون تومان
  • مرحله تحقیق و توسعه
  • نقش سرمایه گذار گزارش دهی هفتگی